Keväisin voi nähdä useita lenkkeilijöitä pyöräteillä ja metsäpoluilla. Lenkkeily on suosittu harrastus, jota harvemmat tekevät talvella. Siksi keväisin monet rynnistävätkin ulos juoksemaan heti, kun lumet ovat sulaneet ja pyörätiet siistitty kivistä ja roskista. Lenkkeily onkin oikein hyvä harrastus, jos haluaa kohottaa kuntoaan. Se on myös erittäin edullista, sillä sitä varten tarvitsee periaatteessa vain juoksukengät. On myös hyvä, jos omistaa esimerkiksi verkkarihousut ja jonkin urheiluun tarkoitetun paidan, jonka voi pistää päällensä kun lähtee juoksemaan. Tavallinen t-paita riittää kuitenkin hyvin, mikäli et halua ostaa erikseen urheilupaitaa.

Mitä muuta lenkkeilyä varten oikein tarvitaan, ja mistä siihen liittyviä välineitä voi hankkia? Onko järkevää hankkia erikseen aurinkolasit juoksemista varten? Tai onko hikipannasta hyötyä? Lue tätä artikkelia eteenpäin, niin kerromme sinulle parhaat vinkit juoksemista varten. Näillä ohjeilla pääset hyvin alkuun lenkkeilyharrastuksessa.

Hyvät kengät ovat kaiken a ja o

Kuten jo mainittiin, niin hyvät kengät ovat juoksuharrastuksen tärkein väline. Kenkiin kannattaa panostaa, jos tarkoituksenasi on juosta yhtään enemmän. Mikään ei ole ikävämpää kuin, että kengät painavat tai hiertävät varpaita ja juoksulenkki pitää jättää kesken. Panosta siis kunnolla kenkiin, jotta pystyt juoksemaan pidempiäkin matkoja. Kengät voi tilata kätevästi internetin verkkokaupasta, jos et halua lähteä itse kiertelemään kivijalkamyymälöitä. Monilla urheilun verkkokaupoilla on sivustoillaan ohjeet, miten valita itselleen sopivat juoksukengät. Sieltä voi tutkia eri kenkien ominaisuuksia ja vertailla niitä omaan jalkaansa, mikä olisi sopivin koko, tai astutko jalallasi ehkä hieman vinoon jommalle kummalle puolelle. Vertaile siis tarkasti eri malleja, jotta osaat valita itsellesi sopivan lenkkarimallin. Kun tilaat tuotteen verkkokaupasta, niin voit tietysti sovittaa niitä kotonasi. Jos ne eivät ole sopivat, niin voit palauttaa tuotteet ja ottaa tilalle jotkut toiset. Näin ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Muita välineitä lenkkeilyä varten

Mitä muita välineitä lenkkeilyä varten sitten voi tarvita. On hyvä jos sinulla on verkkahousut tai juoksutrikoot, sillä ne toimivat juostessa kaikista parhaiten. Jos lähdet juoksulenkille farkut jalassa, voi olla ettet jaksa juosta kovin pitkälle. Paksut farkut voivat olla hiostavat, eivätkä ne jousta yhtään juostessa. Hyvät tuulihousut ja trikoot saa muutamalla kympillä, joten voi olla järkevää panostaa sen verran. Niissä on myös yleensä mekanismi, joka siirtää hikeä pois iholta ja näin ollen pysyt kuivana ja lämpimänä.

Jos juokset pitkiä matkoja kesällä, niin kannattaa hankkia itselleen myös aurinkolasit. Juoksemista varten on tehty laseja, joissa sangat ovat hieman tiukemmat ja ne pysyvät paremmin päässä liikkuessasi. Näin ne eivät putoa päästäsi, jos askel onkin hieman tökkivämpi.

Monet lenkkeilijät pitävät myös varustevyötä mukanaan. Siihen saa kätevästi vaikka juomapullon ja puhelimen mukaan. Silloin voi kuunnella vaikka musiikkia samalla kun juoksee.