Pyöräily on mukava harrastus, jossa saa liikuntaa ja samalla voi nauttia ulkoilmasta. Se on myös hyvä tapa kohottaa kuntoa, sillä siinä voi itse valita, haluaako pyöräillä hitaammin ja nauttia maisemista, vai haluaako ajaa kovempaa ja hakea kunnon kohotusta. Jos on itse vasta hankkimassa itselleen polkupyörää, niin ensin kannattaa miettiä tarkemmin, että millaisen pyörän haluaa. Onko tarkoituksena juuri tehdä mukavia sunnuntairetkiä harvakseltaan, jossa tarkoituksena on vain ulkoilla ja nauttia ulkoilmasta. Vai onko tarkoituksena ajaa kovaa ja kohottaa omaa kuntoaan. On siis tärkeää miettiä tätä asiaa, jotta osaat hankkia itsellesi oikeanlaisen menopelin.

Pyöräilyyn tarvitaan myös muuta tarviketta. Pyöräilykypärä pitää olla, jos lähtee yhtään kauemmas ajelemaan. Muita tarvittavia välineitä voivat olla pyöräilyhanskat, pyöräilyyn sopiva paita ja kengät sekä lisäksi topatut, pyöräilyyn sopivat, housut. Olitpa sitten itse millainen pyöräilijä tahansa, niin kerromme tässä artikkelissa tarkemmin pyöräilystä, sekä siitä millaisia välineitä sitä varten tarvitaan. Ota siis parhaat vinkit haltuun.

Polkupyörä tarpeen mukaan

Ensimmäinen päätettävä asia siis on, että millaisen pyörän itselleen haluaa. Tarjolla on useita erilaisia malleja, ja ne on tarkoitettu erilaista käyttöä varten. Voi hankkia maastopyörän jos haluaa ajaa hieman vaikeammissa maastoissa tai metsäpoluilla. Jos taas haluaa ajaa metsässä, missä ei mene mitään valmista polkua, voi hankkia itselleen fat bike -pyörän. Siinä on todella paksut renkaat ja sillä pääsee todella vaikeakulkuisessa maastossa eteenpäin. Jos taas tavallinen sunnuntaipyöräily on enemmän sinun mieleesi, niin voi hankkia ihan tavallisen pyörän. Monet tykkäävät ajaa pyörällä pitkiä matkoja maantiellä ja kohottaa siinä samalla kuntoaan. Silloin voi olla järkevää hankkia itselleen ohuilla renkailla varustettu maantiepyörä. Sillä pääsee jo todella lujaa, mutta silloin ei välttämättä voi ajaa ihan tavallisella pyörätiellä, sillä muut saattavat jäädä jalkoihin.

Lisäksi on tarjolla myös monia erilaisia erikoispyöriä, ja kannattaakin miettiä tarkkaan, että millaisen tarvitsee. Yksi nykyisin suosittu pyörä on lisäksi sähköpyörä, joita näkee myös katukuvassa jo paljon. Siinä on pieni sähkömoottori, joka avustaa eteenpäin menossa. Yleensä pyöräilijä voi itse säätää sitä, kuinka paljon haluaa moottorin avustavan. Jos laittaa avun täysille, ei tarvitse polkea itse kovinkaan paljon. Akku kuitenkin kuluu tällöin varsin nopeasti.

Pyöräilyyn soveltuvat vaatteet ja varusteet

Pyöräilyyn tarvitaan myös muutamia varusteita. Nämä eivät olet kaikki pakollisia, mutta voivat olla silti varsin hyödyllisiä. Kypärä kannattaa olla, sillä se suojaa sinua pyöräillessä. Lisäksi voi olla hyvä hankkia hanskat, jos pyöräilet yhtään enemmän. Silloin kätesi eivät ole kovettumilla kun olet puristanut ohjaustangosta kauan aikaa. Jos ajat pidempiä matkoja, voi olla hyvä hankkia pyöräilyyn sopivat kengät, joita myydään erikseen. Osassa kengistä saa kengän lukittua polkimeen, jolloin esimerkiksi kovassa maantieajossa kenkä pysyy hyvin paikoillaan.